Aikamatka Satakunnassa

Kunnat / Rauma

Rauma1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22.

Rauman kaupunkialueen kulttuurihistoriallisia museokohteita ovat Rauman museon Marela, Vanha Raatihuone, Kirsti, Savenvalajan verstas ja Kiikartorni sekä Rauman Merimuseo ja Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo. Lisäksi Rumalla on taidemuseo. Rauman Kodisjoen kulttuurihistoriallisia museokohteita ovat Kodisjoen kotiseutumuseo ja Sepän torppa. Vasaraisista löytyy Kotiseutumuseo Muina ja Rauman Lapista Lapin kotiseutumuseo ja Hakalan torppa.

Satakunnassa on kaksi UNESCO:n maailmanperintökohdetta ja ne molemmat löytyvät Raumalta. Pohjoismaisen puukaupunkiperinnön edustaja Vanha Rauma valittiin maailmanperintökohteeksi vuonna 1991. Rauman Lapissa sijaitseva pronssikautinen röykkiöalue Sammallahdenmäki valittiin maailmanperintökohteiden listalle vuonna 1999 Suomen ensimmäisenä arkeologisena kohteena.

Rauman edustan monimuotoinen saaristo ja matkailusaaret palvelevat myös kulttuurihistoriasta kiinnostuneita. Majakka, linnakesaari ja monet merenkulkuun ja kalastukseen liittyvät kohteet kertovat alueen pitkästä meriperinteestä. Rauman saariston kohteista Kuuskajaskarin entinen linnakesaari toimii porttina Selkämeren kansallispuistoon.

Rauman seudun kulttuurihistoriallisia kohteita kiertäessäsi apunasi on myös Ajan jäljet –opas ja siihen liittyvät reititykset ja opastukset kohteissa. Lisätietoja Rauman matkailukohteista ja -palveluista löydät täältä.

 

Kohteet

 1. Kotiseutumuseo Muina
 2. Kodisjoen kotiseutumuseo
 3. Lapin kotiseutumuseo ja kirkkotallit
 4. Rauman merimuseo
 5. Rauman museo: Vanha raatihuone
 6. Hakalan torppa
 7. Sepän torppa
 8. Rauman museo: Kirsti
 9. Rauman museo: Marela
 10. Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo

 11. Muut kohteet

 12. Kodisjoen kirkkomuseo
 13. Rauman taidemuseo
 14. Kuuskajaskari
 15. Karhulinna
 16. Pyhän kolminaisuuden kirkon rauniot
 17. Pyhän ristin kirkko
 18. Vainriihenpönkkä
 19. Kylmäkorvenkallio
 20. Kylmäpihlaja
 21. Korjausrakentamiskeskus Tammela
 22. Sammallahdenmäki
 23. Vanha Rauma