Aikamatka Satakunnassa

Kunnat / Säkylä

Säkylä1.2.3.4.

Säkylän kulttuurihistoriallisia museokohteita ovat Säkylän kotiseutumuseo Pyhäjärven rannalla sekä Säkylän talvi- ja jatkosotamuseo. Muita kulttuurihistoriallisia kohteita ovat mm. Kivirannan kotimuseo ja Korvenkylän alinen mylly, joka on toimintakuntoinen museomylly. Säkylän varhain alkaneesta myllynkiviteollisuudesta muistuttavat Säkylän tunnuksena toimiva kirkkoaukion tuulimylly sekä Myllynkivenhakkaajien muistomerkki Iso-Vimmassa Lännen Tehtaat Oyj:n pääportin edessä.

Museoviraston arvottamia valtakunnallisesti arvokkaita rakennettuja kulttuuriympäristöjä Säkylässä ovat Huovinrinteen varuskunta, joka on modernin 1960-luvun kasarmiarkkitehtuurin korkeatasoinen edustaja sekä Säkylän kirkon ympäristö, jossa puukirkko kirkkoaukeineen ja seurakuntakeskuksineen sekä pappiloineen muodostaa mielenkiintoisen, moni-ikäisen kokonaisuuden. Säkylänrinnettä pitkin voi kulkea myös keskiajan huomattavimpiin kuulunutta tietä, Huovintietä. Huovintie yhdisti Kokemäenjoen suussa sijaitsevan kauppa- ja asutusalueen sisempänä maata sijaitsevaan Euran-Säkylän-Köyliön asutusalueeseen ja Varsinais-Suomen jokiasutuksen latvoihin. Huovintieksi kutsuttu tie oli osa keskiaikaista Turku-Ulvila-Pohjanmaa –maantietä.

Säkylä ja Köyliö yhdistyivät vuoden 2017 alussa. Köyliön esittely löytyy täältä ja lisätietoja koko alueen nähtävyyksistä löydät täältä.

 

Kohteet

  1. Säkylän kotiseutumuseo
  2. Porilaismuseo
  3. Säkylän talvi- ja jatkosotamuseo

  4. Muut kohteet

  5. Korvenkylän Alinen mylly