Aikamatka Satakunnassa

Pomarkun kotiseutumuseon näyttely saatavissa myös digitaalisesti

13:53 keskiviikkona 24.01.2024

Pomarkun kotiseutumuseossa toteutettiin näyttelysisällön digitointihanke. hanke on saatu päätökseen, ja digitaaliset opastukset ovat nyt nähtävillä Emuseo-palvelussa https://emuseo.fi/pomarkunkotiseutumuseoopas/fi.

Sisältöjä voi katsella ja kuunnella omalta laitteelta vaikka kotisohvalta käsin silloin kun museoon ei pääse. Ääniopastuksia voi käyttää QR-koodien avulla myös museossa.

Sisältöjä on niin aikuisille kuin lapsillekin. Aikuisille löytyy perusnäyttelyn lisäksi muutakin materiaalia, jota näyttelyssä ei ole esillä.
Omat sisällöt lapsille on suunnattu alakouluikäisille, mutta toimivat muunkin ikäisten kanssa. Sisällöt on suunniteltu niin, että niitä voi käyttää sekä museossa että museon ulkopuolella, esimerkiksi osana kouluopetusta. Lasten opastuksissa seikkailee 10-vuotias Tyyne-tyttö Pomarkussa vuonna 1920. Tyyne tutustuttaa tarinoissaan niin talonpoikaislapsen arkeen kuin uusimpiin uutuuksiinkin, autoihin ja telefooneihin.

Lyhyiden tarinoiden perässä on kysymys- ja pohdintatehtäviä, joita lapset pääsevät itse tekemään tarinoiden lomassa, ja aikuisten/opettajan johdolla aiheista voi myös keskustella lasten kanssa.