Aikamatka Satakunnassa

Kohteet / Nakkilan kotiseutumuseo

hoyrykonelusikatpuustelliTappurituulimylly

 Nakkilan kotiseutumuseoalueen kattava maatalouskonekokoelma

Maatalouden koneellistumisen kehityskulkua esitellään alueen näyttelysuuleissa monipuolisesti. Esineistöä löytyy puuauroista ja tappureista aina traktoreihin ja puimureihin. Koneet ovat suurilta osin käyttökuntoisia, kiitos kotiseutuyhdistysläisten ahkeran huoltotyön.

Pakkalan puustelli on näyttävä sekä ulkoa että sisältä

Maatalouskoneiden ja -esineistön lisäksi kotiseutumuseoalue esittelee noin kymmenen eri museorakennuksen ja niiden sisältämän esineistön avulla nakkilalaista paikalliskulttuuria koko kirjossaan. Komea Pakkalan puustelli on rakennettu 1720-luvulla sotilasvirkataloksi ja se siirrettiin nykyiselle paikalleen museon päärakennukseksi kokonaisena v. 1970.

Museoalueella on monipuolinen rakennuskokonaisuus

Seurakseen puustelli on saanut mm. sepän pajan, luhdin, komean mamsellimyllyn sekä vilja-aitat, joista löytyvät paikalliset erikoisuudet: keinutuolimestarin käsityöverstas ja Ruskilan kosken nahkiaistokeitten pienoismalli ympyräsuisen herkun käsittelystä kertovine kuvineen. Keinutuolit ja nahkiaiset, jos mitkä, ovat ne, joista Nakkila tunnetaan, ja paikkakuntaa laaja-alaisemminkin tarkastellen löytää varmasti muutakin mielenkiintoista.