Aikamatka Satakunnassa

Kohteet / Eurajoen kotiseutumuseo

kahvimyllykylttileilitmaisemaPyora

Satakunnan vanhimman puukirkon vieressä sijaitseva Eurajoen kotiseutumuseon makasiini on osa historiallista Irjanteen miljöötä

Eurajoen kotiseutumuseon pienesineistökokoelma sijaitsee v. 1833 rakennetussa entisessä lainajyvästömakasiinissa. Kahdessa kerroksessa on näytillä esineitä ryhmiteltynä muun muassa eri ammatinharjoittajien työkaluihin. Lisäksi esillä on kattava kokoelma käsitöihin ja kotitalouteen liittyvää esineistöä Eurajoelta. Mukana on myös Vuojoen kartanon esineistöä, mm. siellä käytössä ollut mankeli.

Makasiinimuseon vieressä on vuonna 1908 rakennettu paloruiskuhuone. Sinne koottiin Eurajoen ja Kuivalahden vapaapalokuntien entiset palokalustot (24 kpl) vuonna 1985. Satakunnan mittakaavassa harvinaiseksi palokalustokokoelman tekee se, että se on esillä alun perin palokalustoa varten tarkoitetussa ympäristössä.

Makasiini, paloruiskuhuone sekä vuonna 1731 rakennettu puukirkko hautausmaineen muodostavat kauniin kokonaisuuden, jota kannattaa tulla ihailemaan. Samalta mäeltä löytyvät myös maatalousmuseo ja koulumuseo.