Aikamatka Satakunnassa

Kohteet / Satakunnan Museo

haapuk01akauppa2004kerrox59nakyma1204henrosasuma01osatikkute1pienoismalli_1piknikkiprock04sighuone2

Vesien sylistä Satakunnaksi – Satakunnan Museo on maakunnan kulttuurihistorian runsaudensarvi

Maakuntamuseon kolmessa kerroksessa sijaitsevan mittavan perusnäyttelyn läpikäymiseen kannattaa varata aikaa. Perusnäyttely sisältää kolme kokonaisuutta, joiden kantavana teemana on Kokemäenjoki: Satakunnan historia, Porin historia ja satakuntalaisen ihmisen elämänkaari. Näyttely on kattava ja moderni esitys, jonka näkökulma tiivistyy laajemmasta maakunnan kontekstista aina yksittäisen satakuntalaisen elämänpiiriin asti. Näyttelyn äänimaailma, visuaaliset elementit ja liikkuvan kuvan käyttö imaisevat kävijän sisälleen retkelle maakunnan menneisyyteen.

Ehdoton tutustumiskohde lapsille on Pikku-Pekkalan kauppa, jossa kaikkiin esineisiin saa koskea

Perusnäyttelyssä voi nähdä mm. Ulvilan keskiaikaisen kolikkoaarteen, tutustua kattavaan esihistoriallisten esineiden kokoelmaan, kuten pronssikautisten hautaröykkiöiden esineistöön, kuulla legendaa Pyhästä Henrikistä ja Lallista, nähdä porilaisen vuorineuvos Juséliuksen kodin kaksi huonetta ja käväistä Pekkalan maakaupassa. Lapsille on oma Pikku-Pekkalansa, jossa voi leikkiä kauppaa, sovitella ylleen eri aikakausien asusteita, piirrellä, pelailla ja koota palapelejä. Vähän isommillekin lapsille suunnatut tehtäväkortit vievät lapset seikkailemaan Tutkija-liiveissään eri puolille näyttelyä etsimään vastauksia korttien kysymyksiin ja pulmallisiin kuva-arvoituksiin.

Museo täynnä toimintaa

Vesien sylistä Satakunnaksi-perusnäyttelyn lisäksi Satakunnan Museossa voi tutustua lukuisiin vaihtuviin näyttelyihin ja osallistua työpajatoimintaan, luennoille tai tapahtumiin, joita järjestetään museossa säännöllisesti eri-ikäisille kohderyhmille. Näiden tapahtumien puitteissa Satakunnan Museossa on mm. valvottu Museoiden yönä, tanssittu 1970-luvun diskossa, kuunneltu konsertteja ja järjestetty nostalginen muotinäytös.